Onze vaste lasten zijn de laatste maanden natuurlijk alleen maar hoger geworden. Is het niet de boodschappen, dan is het wel de nota voor gas en elektra. Des te belangrijker dus om kritisch te blijven kijken naar eventuele mogelijkheden om te kunnen besparen. Toch blijkt dat dit in de praktijk lang niet altijd gebeurt. De voornaamste reden waarom mensen niet zo snel willen besparen, is omdat ze bang zijn dat ze moeten inleveren op kwaliteit. Iets wat absoluut niet het geval is. Wist je namelijk dat je ook met een gelijkwaardige kwaliteit, iedere maand flink wat geld kunt besparen? Want laten we eerlijk zijn, hoeveel abonnement heb je, waarvan je helemaal niet wist dat je ze had? Mede om die reden, hebben wij een aantal handige tips voor je, waarmee je direct tot wel enkele tientallen euro’s per maand kunt besparen.

Doorloop je afschrijvingen

Met de komst van het internetbankieren, kunnen we in één oogopslag al onze afschrijvingen zien. Dit maakt het dan dus ook ontzettend eenvoudig om te kijken waar je geld allemaal aan op gaat. Wat we namelijk vaak zien, is dat het de kleine bedragen zijn, die bij elkaar opgeteld zorgen voor een enorme uitgave aan het einde van de maand. Verstandig is daarom dus ook, om je afschrijving van het afgelopen half jaar kritisch door te lopen, zodat je kunt zien waar je geld naartoe is gegaan. Uiteraard zal een groot deel van de afschrijvingen volledig verklaarbaar zijn, maar degene waarvan je het bestaan niet meer weet, dienen natuurlijk direct te worden beëindigd. Maak daarom een tweetal lijstjes, één met de noodzakelijke lasten en één met lasten waar je ook wel zonder kunt.

Zeg onnodige abonnement stop

Heb jij een abonnement op een streamingdienst die je nooit gebruikt, zet deze dan stop. Ook wanneer je deze maar één keer per jaar, tijdens je vakantie naar Bari Italy gebruikt. Je kunt je abonnement dan beter t.z.t. weer activeren, dan onnodig een jaar lang enkele euro’s per maand betalen. Je zult zien dat wanneer je dit kritisch doet, de kans vrij groot is dat er zomaar eens een paar abonnement of andere betalingsverplichtingen zijn, die je relatief eenvoudig stop kunt zetten.

Vergelijk je noodzakelijke contracten en abonnementen

Zonder een contract voor gas en licht kunnen we natuurlijk niet. Wel is het mogelijk om je maandelijkse tarieven eens kritisch af te zetten tegen enkele andere aanbieders. Wat je vaak ziet, is dat we blijven hangen bij de leverancier of maatschappij waar we al jaren klant bij zijn. Dit terwijl er jaarlijks verschillende nieuwe partijen op de markt komen, die er alles aan is gelegen om jou als klant binnen te halen. Door hier van te profiteren, kun je vaak flink wat euro’s besparen.

Zet de thermostaat een graadje lager

In de kou zitten dat is absoluut niet nodig. Maar toch kun je, ondanks dat het weer in Nederland een stuk kouder is, dan het weer Bari, ook je thermostaat gerust een uur eerder een graad of twee lager zetten. Helemaal in een goed geïsoleerd huis, waar de warmte zeker een tijdje blijft hangen, kan je dit jaarlijks flink wat geld besparen.

Door Redactie

Geef een reactie