Het pand valt niet eens zo heel erg op. De Raaltenaar kent het misschien nog als de motorzaak van Roescher. Of als het ABN AMRO kantoor. Tegenwoordig staat er ‘Het Huis van Werk’ op de gevel. Het is de tweede vestiging van Uitzendbureau Salland waar je terecht kunt voor alles wat met werk te maken heeft. Er is gekozen voor een huiselijke, informele stijl. Laagdrempelig en gezellig. Alsof je even bij een goede vriend langs gaat.

De bewoners van Het Huis
De officiële opening van Het Huis van Werk aan de Domineeskamp moet nog gepland worden, maar sinds half april zijn de medewerkers van Uitzendbureau Salland er al operationeel. De vaste ‘bewoners’ van Het Huis van Werk zijn de consulenten Ivonne, Ruben, Jikke, Bas en recruiter Inge. Zij helpen je aan werk in de Productie en de Bouw & Maakindustrie. Jongeren kunnen bij hen terecht voor vakantiewerk en bijbanen.

Tijd en aandacht voor de kandidaat
Tijd en aandacht. Het klinkt zo vanzelfsprekend maar is dat het nog wel? “Bij ons wel”, zegt Ivonne Jonkman. ”Maar daar investeren we ook flink in. Online is het supersimpel om op een vacature te reageren, maar het is ook onpersoonlijk. En juist bij zoiets essentieels als werk is dat persoonlijke zo belangrijk. In het Huis van Werk nemen we uitgebreid de tijd voor jou. Er is altijd wel een consulent beschikbaar. En daarom hoef je ook geen afspraak te maken, je bent altijd op elk moment welkom.”

Op je gemak
“En de entourage speelt natuurlijk ook een belangrijke rol”, vult Ruben Dijk aan. “Wij hebben niet voor niets voor een huiselijke sfeer gekozen. We merken dat de sfeer van Het Huis positief werkt. Je zit samen met de kandidaten in de zithoek in plaats van een spreekkamer. Mensen voelen zich meer op hun gemak. Dat werkt echt super.”

Lekker centraal
“Wat we nu al merken, is dat de locatie met ruime parkeergelegenheid als prettig ervaren wordt. Ook met het OV zijn we goed bereikbaar. Mensen komen spontaan binnen. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om overdag langs te komen. Daarom organiseren we belavonden om ook die mensen te kunnen spreken. De volgende stap is open op koopavond of zaterdag. Maar dat komt wel”, denkt Bas Bolink, “we zijn tenslotte net gestart.”

Alles transparant
“Als mensen spontaan binnenkomen, zelf hun koffie pakken en plaatsnemen in de Wereldberoemd-in-Salland zithoek, dan weet je eigenlijk dat het concept werkt”, vult Jikke Duteweert aan. “En dat geeft enorm veel energie. Je begint een gesprek dan heel anders, veel opener. De aankleding van het pand helpt daar natuurlijk bij. Alles is open en zichtbaar, ook de spreekruimte. We verbergen niets, want zo werken we ook, transparant. Nou ja, de ruimte onder het pand waar ooit de ABN AMRO kluis stond, is dan misschien de uitzondering ;).”

Ook nieuwsgierig naar
Het Huis van Werk?

Op werkdagen zijn we open van 09:00 tot 17:30 uur.

tel. 0570 – 35 40 50
www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie