Al ruim honderd jaar geleden, 1898 om precies te zijn, opende slagerij Albers in Raalte haar deuren. Destijds was de slagerij een eenmanszaak waarin nog aan de zaak geslacht werd. Tegenwoordig is Keurslagerij Albers meer dan een slagerij. Naast de ambacht die behouden is gebleven is de slagerij uitgegroeid tot een eetwinkel bestaande uit een vakkundig team van 12 medewerkers. Binnen het bedrijf staan vers, ambacht en service centraal om te komen tot kwaliteitsproducten en meer dan tevreden klanten. 

Dit laatste heeft geresulteerd in een vaste klantenkring en een goede naam in de regio. “Daar zijn wij trots op en dit geeft ons veel vertrouwen in de toekomst van ons bedrijf,” zegt Inge Huisman, dochter van Joop en Mariët Huisman. Keurslagerij Albers is een familiebedrijf en kent daarnaast een groot aantal vaste medewerkers die met veel toewijding en inzet hun bijdrage leveren aan de successen van het bedrijf. 

Zoals iedere ondernemer hebben ook Joop en Mariët, in de 41 jaar dat zij eigenaar zijn van de slagerij, enkele belangrijke maar soms ook moeilijke beslissingen moeten nemen. In 1986 besloten zij om vanuit de Stationsstraat te verhuizen naar het winkelcentrum de Molenhof. Hierdoor kreeg Keurslagerij Albers een centralere ligging en betere bereikbaarheid in het winkelgebied van Raalte. Dit was voor hen een grote stap en investering die nodig was om de continuïteit te borgen. Door een  herstructurering van het centrum in 1998 volgde een nieuwe verhuizing en kreeg Keurslagerij Albers de locatie waar het nu inmiddels alweer 21 jaar gevestigd is. In 2016 heeft Inge de keuze gemaakt om in de voetsporen van haar ouders te treden en mede-eigenaar te worden van de slagerij. 

Om ervoor te zorgen dat de slagerij klaar is voor de toekomst was een renovatie van de slagerij nodig en heeft er kortgeleden een grote verbouwing plaats gevonden. “De noodzaak zat met name in de routing die niet meer goed was en ook de koeling die aan vervanging toe was,” zo zegt Inge. “In de nieuwe winkel is een open structuur aan gebracht en daarmee heeft de klant zicht op alle werkzaamheden die plaatsvinden. Ook communiceert dit makkelijk en efficiënt en geeft het een ruimtelijker beeld van de winkel“. 

Naast vlees bestaat een groot deel van het assortiment inmiddels uit maaltijden. Hier is twintig jaar geleden mee begonnen en is inmiddels niet meer weg te denken binnen Keurslagerij Albers. De gerechten worden vers bereid en zorgvuldig verpakt meegegeven aan de klanten. Waar nodig wordt er advies gegeven over de bereiding van zowel de vleesproducten als de maaltijden. Met name tijdens de feestdagen, want dan willen de mensen graag eens wat anders proberen. “Het gerecht moet dan wel perfect zijn natuurlijk en dus helpen we de mensen graag met advies over de bereiding,” zo zegt Inge. Voor klanten is er zelfs een gratis receptenblad met de naam “Proef” af te halen in de winkel. 

“Naast de kwaliteit die wij hoog in het vaandel hebben, hechten wij waarde aan duurzaamheid en goede leefomstandigheden van de dieren. Ons varkensvlees voldoet aan het keurmerk ‘Het Wroetvarken’. Deze heeft de Beter Leven één ster waardering gekregen. Daarmee hebben we niet alleen een betere kwaliteit varkensvlees, maar ook de leefomstandigheden zijn beter dan dat van ‘gewone’ varkens. Er wordt zoveel mogelijk voer uit de regio gebruikt, waardoor geen overbodige transportkilometers worden gemaakt. De varkenshouders die zich hebben aangesloten bij ‘Wroetvarken’ zijn er trots op dat ze op deze mooie manier kunnen werken. De koeien worden goed verzorgd en met respect behandeld in het ‘Twentse’ land. Het voer is gevarieerd en gezond. In de ruime open stallen liggen de koeien tevreden op een dik laag stro. Rust en ruimte zorgen er voor dat de dieren een goed leven hebben. We nodigen iedereen van harte uit om onze winkel te komen bekijken en zelf te ervaren wat wij voor hen kunnen betekenen”. 

Keurslagerij Albers
Molenhof 13
8102 EX Raalte
0572 – 351571
www.albers.keurslager.nl
info@albers.keurslager.nl

Door Redactie

Geef een reactie