Natuurlijk, en meer dan groen!

Na veertien jaar bij twee verschillende hoveniers te hebben gewerkt, besloot Sietse Fontein een jaar geleden dat het tijd werd om op eigen benen te staan. Met Fontein Tuinen ging de lang gekoesterde wens in vervulling om zelf en in alle vrijheid het proces van ontwerp, aanleg en onderhoud in goede banen te leiden. “Ik kijk zeer tevreden terug op het eerste jaar, maar hoop in de toekomst natuurlijk voor veel meer klanten de tuin van hun dromen te creëren”, zegt Sietse Fontein die als hovenier met oog voor duurzaamheid van alle markten thuis is.

De aanleg van een compleet nieuwe tuin – van groot tot klein, van modern tot landelijk – begint natuurlijk met een goed ontwerp door Fontein Tuinen zelf gemaakt. “Daarbij kijk ik altijd door de ogen van de klant”, licht Sietse zijn werkwijze toe. “De stijl in huis zegt vaak al iets over de wensen voor de tuin. Die wensen vertaal ik eerst in een schetsontwerp om het een week later nog eens door te spreken, waar nodig aan te passen en bij te sturen in materiaalkeuze. Vervolgens lever ik na akkoord een gepaste offerte aan.” Bij dit alles weet Fontein Tuinen altijd optimaal mee te bewegen met het budget van de klant, zonder al te veel concessies aan de persoonlijke wensen te doen.

Voor iedere klus
Bij het ontwerpen en aanleggen van tuinen horen, naast al het groen, natuurlijk ook de bestrating en eventuele wensen als een schutting, tuinhuisje of terrasoverkapping. Fontein Tuinen kan het allemaal zelf aanleggen, waar nodig met ondersteuning van een stratenmaker en/of timmerman uit het eigen brede netwerk. “Ik maak iedere tuin altijd in één streep af en pak tussendoor dus geen andere klussen op”, vertelt Sietse. “Zo wordt het aanleggen van een tuin geen eindeloos project en dat vinden klanten fijn.” Wie niet de hele tuin opnieuw wil aanleggen, maar alleen een enkele border of gedeelte van het terras wil vernieuwen, kan overigens ook prima bij Fontein Tuinen terecht.

Goed onderhoud 
Iedere tuin – nieuw of bestaand – vraagt natuurlijk ook om goed onderhoud. Door periodiek onderhoud weet Fontein Tuinen de levensduur van iedere tuin te verlengen. “Nu zijn er natuurlijk best veel mensen die hun tuin met veel plezier zelf onderhouden, maar wel opzien tegen de grote klussen zoals het verticuteren van het gazon en het snoeien van bomen, struiken en hagen in voor- en najaar”, weet Sietse. “Ook deze mensen help ik graag een handje.” Zo creëert Fontein Tuinen met de juiste kennis en materialen droomtuinen om duurzaam van te genieten.

Duurzaam hovenieren 
Duurzaam is ook de werkwijze van Fontein Tuinen, wat zich onder andere uit in het gebruik van uitsluitend organische meststoffen en eventueel hergebruik van goede bestrating en andere materialen. “Ik kies bij de aanleg van een tuin voor kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen”, vult Sietse aan. Zo hoopt Fontein Tuinen het komende jaar verder uit te bouwen en voor nog meer tevreden klanten de tuin van hun dromen te creëren.

Sietse Fontein 
Fontein Tuinen
Oude Deventerweg 10b
7448 RL Haarle
06 – 48975563
www.fonteintuinen.nl
info@fonteintuinen.nl

Door Redactie

Geef een reactie