Sonodruk óók thuis in totaalprojecten!

Of het nu om visitekaartjes gaat, enveloppen of flyers… Bij Sonodruk, de uitgever van deze Raalte- of Heino Koerier, is uw drukwerk in goede en vertrouwde handen. “Wat veel mensen nog niet weten, is dat Sonodruk méér doet dan het verzorgen van standaard drukwerk” vertelt officemanager Bert Huisman. “Tegenwoordig zetten wij onze deskundigheid bijvoorbeeld ook in voor totaalprojecten, waarbij wij álles wat de klant nodig heeft leveren. Uiteraard komt daar een stuk advies en begeleiding bij kijken. Iets waar wij van Sonodruk graag in uitblinken!”

Als voorbeeld van een totaalproject noemt Bert de klus voor SallandWonen. “Onlangs hebben we voor die woningstichting een nieuwe huisstijl en logo verzorgd. Daar kwam veel bij kijken! Alle drukwerk moest vervangen worden, maar ook de vlaggen voor het pand, de roll-up banners, displays, gevelreclame enzovoorts. Daarnaast is het complete wagenpark voorzien van nieuwe belettering. Natuurlijk doen en kunnen we niet álles zelf, maar dat is onze klanten wel bekend. Al besteden we het een en ander uit, we blijven eindverantwoordelijk voor het project en vast aanspreekpunt voor de klant.”

Inkooporganisatie
Tijdens een korte rondleiding door de bloeiende bedrijf van Ferdi Zwerink aan de L.J. Costerstraat in Heino vertelt Bert dat Sonodruk afscheid heeft genomen van een drukpers, die jaar in jaar uit in de productieruimte raasde. De tijden zijn veranderd!

“Tegenwoordig besteden we een deel van ons drukwerk uit. We zijn aangesloten bij ‘Dravik’. Binnen deze inkooporganisatie zijn alle grafische afdelingen vertegenwoordigd, van offsetdrukker tot print rotatiedrukkers. De aangesloten bedrijven maken gebruik van elkaars deskundigheid en bundelen de krachten om sámen producten in te kopen, tegen een verlaagde prijs. Dit geeft Sonodruk de mogelijkheid om tegen een marktconforme prijs tot een totaalpakket van dienstverlening te komen. Door de service en begeleiding die we daarbij geven kunnen we beter concurreren met de internetdrukkers, waar je die service moet missen!”

Leuk gevulde tas
Via de werkruimte waar medewerkers in de weer zijn met bestellingen, vormgeven, mailings en andere klussen, gaat het naar de opslag. Op de planken dikke stapels drukwerk van grote klanten als het Deventer Ziekenhuis, Countus en SallandWonen maar ook producten als pennen, vlaggen en dergelijke.

Bert haalt een tas te tevoorschijn en vertelt glimmend van trots: “Kijk, deze tassen hebben we laatst voor Countus geregeld. Na afloop van een personeelsbijeenkomst kreeg iedereen zo’n tas mee. Er zitten leuke artikelen in! Een broodtrommel, pennen, een beker, een boek, een doosje visitekaartjes met eigen naam… Projecten als deze willen we graag uitbreiden!”

Ontzorgen
Bert is sinds 1 juli werkzaam bij Sonodruk. Hij heeft twintig jaar bij een printbedrijf gewerkt waar hij werkervaring heeft opgedaan op het gebied van productie, ordermanagement én verkoop. Dat maakt hem breed inzetbaar. Zijn specialisme, het automatiseren van de productie, levert zowel de klant als het bedrijf voordeel op.

Een mooi voorbeeld is Seneca, een bedrijf in studieboeken. Het complete traject van opmaak, productie tot voorraadbeheer en distributie, inclusief een webshop voor levering aan scholen en boekenhuizen, is door Sonodruk succesvol opgezet.

Ook heeft Bert jaren bij een bedrijf in het westen des lands gewerkt, waar hij zich bezighield met data van grote retailers waaronder Jumbo, Boni en Dirk van den Broek. “Maar daar miste ik persoonlijk contact. Bovendien wilde ik terug naar deze regio. Hier bij Sonodruk kan ik echt iets betekenen voor een ander!”

“Onze wens voor 2020? Dat er nóg meer mensen door Sonodruk ontzorgd willen worden en dat de vraag naar een totaalpakket aan diensten toeneemt! Wat overigens niet wegneemt dat we nog altijd graag gebeld worden door iemand die alleen briefpapier of visitekaartjes wil hebben. Bij Sonodruk zijn alle klanten even belangrijk!”

Informatie? Kijk op: www.sonodruk.nl

 L.J. Costerstraat 11
8141 GN Heino
0572 391 700
info@sonodruk.nl
www.sonodruk.nl

Door Redactie

Geef een reactie