HAARLE – Basisschool Op Weg in Haarle neemt deel aan de ‘Grijs naar Groen’-wedstrijd van Jantje Beton en Praxis Bouwmarkt. Al geruime tijd werken Iris van Gulik en Emy van der Meer, samen met een enthousiaste werkgroep van docenten en ouders, aan plannen voor het vergroenen van het schoolplein.

Het doel is om een groene zitplek te creëren rondom de bomen voor schaduw en rust op het schoolplein. Het plein moet ruimte bieden aan een lesplek in het groen, waar kinderen buiten kunnen leren en ontdekken. Daarnaast is het ook de bedoeling om het kleuterplein te vergroenen, waarbij de bestaande bomenrij wordt geïntegreerd in de speelplaats. Dit brengt echter de nodige kosten met zich mee. Naast het aanvragen van subsidies kunnen de initiatiefnemers elke extra financiële steun goed gebruiken. Daarom doen ze mee aan de wedstrijd van Jantje Beton en Praxis Bouwmarkt, waarmee drie prijzen van elk 10.000 euro te winnen zijn.

De werkgroep roept iedereen op om te stemmen op het project. Dit kan tot en met maandag 24 juni via schoolpleingrijsnaargroen.nl.

De uitslag van de wedstrijd wordt op vrijdag 28 juni bekendgemaakt.

Door Redactie