Na een jaartje pensioen toch weer aan het werk
Leonard Disselhorst | 67 jaar | gepensioneerd | CNC frezer bij Van der Vegt Fijnmetaal
Hij keek ernaar uit. Zijn pensioen. Met 66 jaar en 4 maanden was het ook wel mooi geweest.
Geen verplichtingen meer en alle tijd voor zichzelf en zijn hobby’s.

“Klopt. En zo leefde ik er ook naar toe. Want met mijn pensioen, ging ik ook de zomer in. De ideale tijd om met mijn motorfiets en klassieke auto lekker te cruisen. De intentie om ooit nog te werken was er niet. En de financiële noodzaak ook niet.”

Totdat …
Leonard in januari gebeld wordt door een collega van vroeger. Door Alfons, van Van der Vegt Fijnmetaal. Alfons zoekt ervaren vakkrachten. Of Leonard interesse heeft. “Mijn eerste reactie: ‘nee’. Maar ik werd wel nieuwsgierig. Want Alfons en ook zijn broer René zijn rasechte verspaners. Beetje vakidioten net als ik. Dus ik ben toch maar eens langs gegaan voor een bak koffie. Na een rondleiding was ik serieus onder de indruk. Een bedrijf met een prachtig, modern machinepark. Een jong team met hardwerkende vakmensen en een fijne sfeer. Interessant.”

Oké, maar niet meer dan 2 dagen in de week
“Met Alfons heb ik afgesproken dat ik maximaal 2 dagen in de week kom werken. Ik heb ook aangegeven dat ik niet per se complex werk hoef te doen. Gewoon leuke werkstukken maken en lekker met mijn vak bezig zijn. In eerste instantie tot de bouwvak, maar dat is al verlengd tot het eind van dit jaar. Nooit gedacht ooit nog via een uitzendbureau te werken, haha.”

In deze baan heb ik alles wat ik belangrijk vind
Helma Spengler | 55 jaar | facilitair medewerker bij Beaphar
Mag je nog ambities hebben als je op je 55ste een baan zoekt? Mag je
nog eisen stellen of moet je maar pakken wat voorbijkomt?

“Mag je nog ambities hebben op je 55ste? Die vraag hield me wel bezig, ja. Doordat ik veel en vooral veel verschillende banen heb gehad, ben ik best kritisch geworden. Bij elke vacature die ik las werd me steeds duidelijker dat ik moest kiezen voor een baan die ik écht ambieer.”

Ik was eruit
“Een baan als facilitair medewerkster. Mijn omgeving zei: ‘Joh, doe toch iets met je verzekeringsachtergrond’. Maar dít was wat ik wilde. Meteen na mijn intake bij Uitzendbureau Salland kon ik op gesprek bij Beaphar voor een facilitaire functie. Ik was eerst wat gereserveerd, maar de klik was er direct … én wederzijds.”

Nooit verwacht, mijn droombaan
“In deze baan kan ik helemaal mezelf zijn. Door het kantinewerk heb ik veel contact met collega’s, heel gezellig. Er is waardering, mijn mening doet er toe en ik voel me vrij. En met 16 uur per week heb ik ook nog tijd om oma te zijn voor mijn kleindochters. Soms voelt het te mooi om waar te zijn. Ik vind hier alles wat ik belangrijk vind in een baan.”

Ik ga door zolang ik het leuk vind
Johan Hondshorst | 69 jaar | gepensioneerd | chauffeur bij Ter Laak Transport
Op zijn 17e begon hij met werken. Na 46 jaar kon hij met pensioen, vervroegd. En dát was de start van zijn tweede loopbaan.

“In het leger leerde ik het chauffeursvak kennen. En direct na mijn diensttijd kon ik aan de slag als internationaal chauffeur voor het vervoeren van landbouwmachines. Dondersmooi werk. Toen ik met pensioen ging, ik was 63, begon het meteen weer te kriebelen. Eigenlijk wilde ik nog best 2 dagen per week de weg op.”

Dus Code 95 gehaald en gaan
“Via Salland kon ik bij Ter Laak Transport in Heino terecht. Daar vond ik het transportwerk dat ik graag doe. En belangrijker, ik kon er 2 dagen per week rijden op afroepbasis. Een dag van tevoren word ik gebeld. En kan ik niet, dan is dat geen probleem. ‘Volgende keer beter’.”

Die vrijheid verveelt nooit
“Ik doe dit werk nu 6 jaar en met heel veel plezier. Ik blijf actief en zie veel mensen. Geen stress en alle ruimte om mijn dag en pauzes in te delen; als ik de planning maar haal. De vrijheid onderweg, maar ook de vrijheid om ‘nee’ te mogen zeggen maakt dit een hele leuke baan. Volgend jaar word ik 70 en nee, ik denk nog niet aan stoppen. Zolang ik het leuk vind ga ik ermee door … Ook dat is vrijheid.”

Meer informatie over werken vóór of ná je pensioen?

0572 – 35 40 50
www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie