Je zit midden in je studie of je bent net klaar – en je wilt geholpen worden met een passende baan. Dan kun je zelf op zoek gaan of je neemt contact op met het Huis van Werk Salland. Zij zet haar netwerk graag in voor jouw toekomst.

Roelofsen Horsetrucks begrijpt de noodzaak om tijd en energie te investeren in talentvolle jongeren. Zij bood 3 studenten de mogelijkheid om te leren en werken binnen haar onderneming.

Een bijbaan naast mijn minor
Als derdejaars student hts werktuigbouwkunde zocht Mart (24) een bijbaan. “Ik wilde werk dat aansluit bij mijn studie. Via-via kwam ik in contact met Uitzendbureau Salland en daar heb ik mijn wensen neergelegd. Zij kwamen met meerdere opties, waarvan Roelofsen voor mij een serieuze optie was. Naast mijn minor werk ik daar nu 16 uur per week.

Voor de productielijn van kleine paardenvrachtwagens, maak ik handleidingen voor de assemblage stations. Daarnaast kijk ik mee of het proces efficiënter kan, door automatisering bijvoorbeeld. In februari ben ik klaar met mijn minor. Misschien dat ik hier aansluitend nog een interessante stage kan lopen.”

Een tussenbaan voor mijn studiestop
Rick (22) was al gestart met zijn stage, maar de stageopdracht bleek niet te voldoen. “Ik heb mijn stage afgebroken en met Salland gebeld of ze een tijdelijk baan voor me hadden die past bij mijn studie bedrijfskunde. Dezelfde middag werd ik teruggebeld; of ik meteen op gesprek kon komen bij Roelofsen.”

“Op dit moment werk ik daar fulltime. In het komende kwartiel wordt dat minder omdat ik nog vakken wil volgen. Voor mijn nieuwe stage zoek ik een opdracht op het gebied van procesverbetering. Bijvoorbeeld doorlooptijdverkorting of afvalvermindering; opdrachten die goed meetbaar zijn. Wie weet zit ik daarvoor al op de juiste plek?”

Traineeship om te oriënteren
Met zijn Master Small Business & Entrepreneurship op zak, wil Job (23) een traineeship om zijn toekomst te ontdekken. “Door mijn oproep op LinkedIn werd ik benaderd door Uitzendbureau Salland. Zij zagen kansen bij één van hun opdrachtgevers, Roelofsen Horsetrucks.”

“Ik ben net gestart en loop eerst met de werkplaatsmanager mee; om het operationele deel te leren kennen. Later zal ik kantoorfuncties uitvoeren. Mijn interesse is heel breed. Operationeel management vind ik gaaf, maar financial controlling spreekt me ook aan. Met dit traineeship heb ik een volwaardige baan en kan ik ervaren welk werk het dichtst bij me ligt. Het is mooi dat Roelofsen hierin wil meedenken.”

Het Huis van Werk Salland
Domineeskamp 2, Raalte
(ma. t/m vr. 09:00 – 17:30)
t. 0572 – 35 40 50
e. info@uitzendbureausalland.nl
w. www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie

Geef een reactie