Vroeg of laat komt er een moment dat je toe bent aan een nieuw bed. Helemaal wanneer je ouder wordt, is het logisch dat je natuurlijk ook lichamelijk steeds meer klachten krijgt, waardoor de juiste houding in bed essentieel is. Dit geldt overigens ook voor kinderen. Helemaal wanneer ze nog jong zijn, is het belangrijk dat ze op de juiste manier in bed liggen. Is dit niet het geval, dan kunnen ze hier later hinder van ondervinden. Omdat vooral de matras een belangrijke rol speelt, kun je gerust ook het frame van je oude bed laten staan. Echter is het ook logisch dat je dan direct alles nieuw zou willen hebben. Om ervoor te zorgen dat je weet waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw bed, hebben we een aantal handige tips voor je.

Wat heb je te besteden

De bedtijd 9 jaar is natuurlijk een stuk vroeger dan die van de meeste volwassen. Los van het feit of je nu veel of weinig slaapt, is een goede matras belangrijk. Voordat je dus daadwerkelijk op zoek kunt naar een nieuw bed, is het belangrijk om een budget te bepalen. Met dit budget kun je vervolgens op zoek naar een geschikt bed. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat je vooral moet letten op de kwaliteit van de matras. Zo kun je bijvoorbeeld wel kiezen voor een elektrisch bed, maar wanneer dit ten koste gaat van de kwaliteit van de matras, omdat je budget beperkt is, dan is dit niet verstandig om te doen natuurlijk.

Welk type bed zoek je?

Kinderen met bedtijden 8 jaar liggen vaak rond de klok van 19.00/20.00 uur in bed. Omdat ze flink wat uren slapen, is een stevige matras belangrijk. Voor volwassen geldt dit uiteraard ook. Toch zijn er verschillende type bedden waaruit je kunt kiezen.

Boxspring

Een boxspring is de basis van een bed die de matras ondersteunt. Hij bestaat meestal uit een houten frame en een reeks veren of spiraaltjes. De boxspring zit bovenop een bedframe en is ontworpen om schokken te absorberen en het gewicht gelijkmatig te verdelen, wat de levensduur van de matras kan verlengen. Boxsprings verhogen ook de hoogte van de matras, waardoor het gemakkelijker wordt om in en uit bed te stappen. Boxsprings worden meestal verkocht als set bij een matras, maar kunnen ook afzonderlijk worden gekocht. Ze zijn er in verschillende maten en stijlen en kunnen verschillende kenmerken hebben, zoals hoog of laag profiel en in sommige gevallen met opbergruimte. Boxsprings worden beschouwd als een essentieel onderdeel van een bed, omdat ze de nodige ondersteuning en stabiliteit bieden aan de matras.

Waterbed

Een waterbed is een type bed dat gevuld is met water in plaats van met traditionele materialen zoals schuim of veren. Waterbedden bestaan al sinds de jaren 1970 en zijn populair vanwege hun unieke gevoel en hun vermogen om zich aan te passen aan de vorm van de persoon die erop slaapt. Sommige mensen vinden dat slapen op een waterbed drukpunten kan verminderen, de bloedsomloop kan verbeteren en het lichaam beter ondersteunt. Waterbedden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals harde en zachte zijkanten, en ook in verschillende maten. Ze kunnen verwarmd of onverwarmd zijn en sommige hebben een golf onderdrukking functie. Waterbedden kunnen echter duurder zijn en vergen meer onderhoud dan traditionele bedden. Ze vereisen ook een speciaal frame en een verwarming, wat de totale kosten kan verhogen.

Door Redactie

Geef een reactie